Bemutatkozás ... helyett

Élménybolt?!

Amikor először kérdezték meg viccesen a hozzánk érkezők, hogy ezek szerint élményeket árulunk, már akkor is azt a választ kapták, hogy természetesen igen. A játék élmény: akkor is, ha itt éled meg játszóházi tapasztalatként, akkor is, ha van módod hazavinni gyermekednek és magadnak vagy más szívedhez közelállónak. Az első esetben visszatérhetsz hozzá kedved (és időd) szerint, a második eset kényelmesebb, hiszen otthonodban bármikor előállhat a játékkal együtt.

Családias hangulat

Gyakran beszélgetünk a hozzánk érkezőkkel és reméljük, hogy ők is családias-baráti hangulatúnak élik meg ittlétüket, akár játszani jönnek, akár játékvásárlásban kérnek – kapnak - fogadnak el segítséget tőlünk. Fiatal, szakképzett játékmestereinket a gyerekek és felnőttek egyaránt közelállónak érzik, a szakértőinkkel történő konzultációk kötetlen, oldott hangulatban zajlanak, bármily komoly témáról legyen szó. Senior játékmestereink (Ágnes, Judit, Viktor) látják el a játékpedagógiai és játékválasztási szaktanácsadás feladatát: tapasztalt szülőként, pedagógusként és a játékmódszertanban jártas szakértőként igyekeznek mindenki segítségére lenni.

Mi a számodra jó játék?

Nálunk a játékok nem egyszerűen megfoghatók, hiszen azt már sok boltban megtehetnéd, hanem játszhattok is velük és a játékmesterek, szakemberek segítenek neked megítélni azt, hogy mennyire lenne jó a számotokra a nektek tetsző játék. Ez a tanácsadás csak személyesen működik, hiszen a játékmesternek nem egyszerűen az a feladata, hogy elmondja Neked a játék szabályát, hanem az, hogy képet alkosson csemetéd képességeiről, játékhasználati szokásaitokról, a személyes benyomás alapján ajánl hozzátok illő játékot. A mindennapi játék során pontos képet alkotunk a játékokról, szakértőink belső használatú anyagokban részletesen feldolgozzák a szakismeretet igénylő játékokat, belső továbbképzéseket tartanak a játékmestereknek. Tudjuk, hogy mit és miért javaslunk a számotokra. Ez személyes, bizalmon alapuló kapcsolat, ami szerintünk az egyetlen módja, hogy közösen megtalálhassuk a számodra jó játékot.

Képességforrás

A Játékforrás keretein belül igénybe vehetsz térítés- és kötelezettségmentes beszélgetési lehetőségeket a következő területeken működő szakértőinkkel:

  • fejlesztőpedagógia és beszédészlelési problémák (kedd délután Marian vár ezekben a témakörökben),
  • logopédia és beszédindítás (péntek délután Réka vár ezekben a témakörökben),
  • problémamegoldó gondolkodás, gyerekek pénzügyi gondolkodásmódja (hétfő és csütörtök délután Ágnes vár ezekben a témakörökben).

A szolgáltatások és a szakemberek köre folyamatosan bővül , egészen addig, míg 2012. szeptember 1-jén beindulnak teljes körben a Képességforrás foglalkozásai.
A térítésmentes beszélgetésekre, szaktanácsadásra érdemes telefonon (06-1/371-0012) előre bejelentkezni. A beszélgetésekre fordítható 20 perces időben felmérések nem történnek, de szakembereink állást foglalnak abban, hogy érdemes-e, szükséges-e továbblépni a szülő által feltárt kérdéskörben ill. milyen szakemberhez érdemes fordulni a témakörben.
Szakembereink közös vonása, hogy a tehetséggondozó ill. felzárkóztató tevékenységet nagyobb részt játékok segítségével igyekeznek megvalósítani, alkalmazkodva a gyerek természetes érdeklődéséhez, biztosítva a gyerek számára a tevékenység élményszerűségét.
  • Stratégiai játékokkal vár Gergő csütörtök délutánonként és szombat délelőttökön.
  • Pénzügyi gondolkodásmódot alakító játékokkal a páros szombatok délutánjain, kizárólag e-mailben történő bejelentkezés után, 12 év felett Gergő és Ágnes várnak. Részben hagyományos, piaci forgalomban lévő, részben saját fejlesztésű pénzügyi játékkal kínálunk játék alkalmakat 12 éven felülieknek. A játékok nem igényelnek előképzettséget, nem szerencsejátékok és főként nem csodaszerek – egyszerűen csak segítenek átlátni a pénz működését és eredményes használatát. Megéreztetik a játékok, hogy nem kell a pénznek uralnia az életünket, elég egyszerű, de fontos eszközként kezelnünk az anyagi javainkat.

Sajátos válogatás

Csak olyan játékot kínálunk, amit megismertünk, kipróbáltunk és jónak találtunk. A játékokat játékpedagógiai és -módszertani szempontból vizsgáljuk, szülői szemmel teszteljük (sőt a négy gyerekünk is!), szakpedagógusok segítségét is igénybe vesszük, gyakorlati próbákon is átesnek (ez a legjobb, olyankor játszunk velük!) - de mindezzel együtt vállaljuk, hogy kétségtelenül egy szubjektív válogatást tükröznek. Hiszünk abban, hogy a jól kiválasztott játék személyiség- és kapcsolatépítő, tanító és szórakoztató egyben. A játék, ha már hozzánk került, megtalálja a gazdáját, nekünk csak az a dolgunk, hogy az első találkozáshoz kellemes, barátságos környezetet biztosítsunk - ez a Játékforrás. Itt minden kipróbálható; sőt, anélkül nem is adunk el senki emberfiának játékot, hogy azt ki ne próbálná, mielőtt birtokába veszi. A segítségnyújtás, amit az érkezőknek kínálunk minden esetben az általunk gyűjtött és válogatott játékok megismertetésére vonatkozik.

Milyen ez a valóságban?

Nagyon egyszerű! A Játékforrásban többféle játéktér működik: érkezéskor a baba MESE ERDŐ fái között találod magad, ahol sokoldalúan fejlesztő baba játékokat, az Aquaplay játékcsaládot és Hama vasalós gyöngyöket találsz. A várkapun belépve balra a LOGIKUCKÓ a felnőttek elkerített kör asztala) vár számtalan ördöglakat és felnőtt játék társaságában. Ugyanerre a DIASAROK hívogat, hogy áttekinthesd a teljes diafilm és diavetítő kínálatot. Jobb kéz felől az Active People mozgásos játékcsaládja vár, sok izgalmas ügyesítő-erősítő játékkal és itt találod a Powerball állványt is. Átsétálsz a KÁRTYA FOLYOSÓn és stratégiai játék ösvényen, majd balra Carcassonne zugba pillanthatsz be, ahol 2-3 ember szokott társasozni, mögöttük a teljes Carcassonne játékcsalád sorakozik. A középső JÁTSZÓPOLCon és mellette az állványokon CubiCup játékok hívogatnak egy gyors mérkőzésre. A játszópolc után egy magas és egy alacsony barátságos VARÁZSASZTAL mellett találod magad, ahol mindig folyik a játék. Bekukucskálhatsz a jobbra lévő BABA SZOBA, ahol a falon egérkék szaladgálnak, egy óriás Kisvakond csábítja az apró emberkéket, a szőnyegen pedig 2 év alatti babák játszanak. Vigyázz, nehogy elüssenek közben a fabiciklizők! Biztosan látsz Jáva építőjátékot, Logi-vár építőt vagy éppen Kapla torony emelkedik majd az orrod előtt. Balra a Smart Games, a ThinkFun és a Huch egyéni problémamegoldó játékok csalogatnak. Valahol a távolban a Lük rendszer teljes kínálata tornyosodik és mellettük egyelőre még szárazon az Edushape fürdőjátékok örülnek meg a látogatónak. A szomszéd folyosó végéről a Bilibo játékcsalád vonzza a tekintetedet – és a számtalan egyéb megismerésre váró játék még szóba sem került. Szánj időt a felfedezésükre!

Mindez mi célból?

Mindezek azt a célt szolgálják, hogy a hozzánk betérő vendég játszhasson: akár önmaga, akár társakkal együtt, netán saját gyermekével - unokájával, ha olyan szerencsés, hogy együtt jöhetnek a játékok birodalmába. A polcokon nem lezárt, rejtélyes dobozok sorakoznak, hanem kipróbálásra csalogató játékok várnak a kíváncsi kicsi és nagy kezekre. Fiatal szakképzett Játékmestereink (Anett, Gergő, Kamilla) örömmel segédkeznek a játékok megismerésében, a senior játékmesterek (Ágnes, Judit, Viktor ) játékpedagógiai szaktanácsokkal látnak el, szakértőink segítenek, hogy speciális kérdéseidre is választ kaphass. Mindannyian szívesen játszanak veled, sokan irigylik őket ezért a munkáért. Az asztaloknál vagy a játékterekben letelepedve barátkozhattok a tárgyakkal, mielőtt a nagy egymásra találás létrejönne, a játék és gazdája meglelnék egymást. Mi mindig szívesen látunk játszani, ismerkedni a játékokkal – és nem szabunk ehhez semmilyen feltételt, örülünk, ha segítségedre lehetünk.

A játék díjtalan

mint ahogy az élmény is megfizethetetlen - de ha megnyerte a tetszéseteket a játék és eljött az erre alkalmas idő, meg is lehet vásárolni nálunk. Ötlettel, tanáccsal és jókedvvel mindig szívesen szolgálunk a betérő szülőknek, nagyszülőknek és más fölnőtt személyeknek, akik szeretnének a még növésben lévő csemeték vagy éppen saját maguk számára valami jó élményforrást, játékot vásárolni.

Vissza a főoldalra